IMA 26 GODINA I NIKADA NIJE IMALA MENSTRUACIJU: Doktori su rekli da NE BRINE, a sada vodi JEZIVU BITKU

Autor: N.J.

Lifestyle

21.12.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U međuvremenu se udala i poželela dete sa partnerom.

IMA 26 GODINA I NIKADA NIJE IMALA MENSTRUACIJU: Doktori su rekli da NE BRINE, a sada vodi JEZIVU BITKU

Foto: TikTok/thekatieyoung

Tipično, devojčice počinju da prolaze kroz pubertet između osam i 13 godina, ali neki faktori mogu da dovedu do toga da se desi kasnije - čak i u kasnim tinejdžerskim godinama. Međutim, jedna žena je progovorila o svojoj situaciji i otkrila da nikada nije imala menstruaciju, iako ima 26 godina.

Kejti Jang iz SAD - a je nedavno podelila svoju priču na društvenim mrežama i objasnila kako se tačno našla u ovoj situaciji. U objavi na TikTok - u rekla je svojim pratiocima:

- Imam 26 godina i nikada nisam imala menstruaciju. Pretpostavljam šta sada mislite, da niste dobro čuli. Ali jeste.

Kejti je u snimku priznala da joj nije smetalo što nema menstruaciju.

- Nikada nisam morala da brinem da li ću dobiti menstruaciju tokom prolećnog raspusta u Meksiku, ili da brinem o tome da li ću nositi belo u to doba meseca, ili da moram da propustim trening jer me je boleo stomak - nastavila je ona.

Foto: TikTok/thekatieyoung

Kejti ima 26 godina i još uvek nije imala ciklus

Međutim, kada se udala, želela je da dobije dete. Informisala se malo i bila je kod doktora nekoliko puta, ali nikada nisu našli ništa neobično. Takođe je otkrila da je tokom odrastanja veoma volela sportove sa "visokim, intenzivnim nivoom aktivnosti" i da je razvila "mali" poremećaj u ishrani. Kombinacija ova dva faktora navela je Kejti i njene doktore da veruju da je to razlog zašto nije imala menstruaciju, piše "Miror".

- Dakle, u to vreme, činjenica da nisam dobila menstruaciju nije bila toliki problem ili upozorenje, jer bi doktori samo rekli: "Oh, jedva da imaš telesnu masnoću. Jedva da postoji estrogena u telu. Još ste mladi. Hajde da ne brinemo o tome." Napunila sam 18 godina, ali ništa se nije desilo. Čudno - dodatno je objasnila.

Kejti je rekla da je doktor prepoznao da postoji nešto "čudno" u njenoj situaciji tek kada je napunila 22 godine. Umesto da urade nešto više, stavili su je na kontracepciju kako bi pokušali da joj podstaknu rad hormona.

- Od tada sam imala mnogo pregleda i niko nije mislio da je to nužno loše. Tako da uopšte ne pokušavam da dajem medicinske savete... Iskreno, kontracepcija mi je zaista bila odlična. Još uvek nisam imala menstruaciju, ali su mi akne iznenada nestale. Čak su mi prvi put porasle grudi. Osećala sam se kao da konačno radim nešto da rešim ovaj problem.

Foto: TikTok/thekatieyoung

Kejti je objasnila da je doktor prepoznao da postoji nešto "čudno" u njenoj situaciji tek kada je napunila 22 godine

Sada kada ima 26 godina i želi da zasnuje porodicu, Kejti oseća da njena situacija izmiče kontroli. 

- Zakazivanje sastanaka sa doktorima kako bi se pronašla više odgovora bio je zaista spor proces. Pokušavam da zatrudnim već šest meseci, i još uvek nemam više odgovora nego kada sam imala 16 godina. Uopšte ne mislim da je ovo moja greška ili da sam ja to izazvala, ali sam pomalo ljuta što nisam ranije postavila ova pitanja. Želela sam da zatrudnim pre šest meseci i samo sam se slepo nadala da će sutra biti dan kada ću dobiti menstruaciju. Očigledno se to nikada nije dogodilo i voleo bih da sam ranije postavio ova pitanja.

Žene su podelile svoja iskustva u komentarima, a mnoge su otkrile da im je dijagnostikovan Maier-Rokitanski-Kuster-Hauser (MRKH) sindrom - retki urođeni poremećaj koji utiče na ženski reproduktivni sistem. Međutim, u drugom video snimku, Kejti je objasnila da je imala ultrazvuk i da je ovo posebno stanje isključeno.

@thekatieyoung I’m 26 years old and have never gotten my period! Honestly, there were so many yesrs when I thought I was the luckiest girl alive. I watched all my friends struggle in highschool with cramps, embarrassing period stories, and hormonal mood swings. Now I would do anything to be in their shoes, if that meant I could get pregnant. #noperiod #infertility #infertilityjourney #ttc #ttcjourney #prengnancy #pregnant #pregnancytiktok #irregularperiod #momsoftiktok ♬ original sound - Katie • Lifestyle + Routines

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading