OVU HRANU JE NAJGORE JESTI ZA DORUČAK: Svima nam često "padne" pod ruke, a pravi HAOS u organizmu!
Doručak nikako ne bismo smeli da zanemarimo i olako ga shvatimo.
Doručak je obrok koji se često zanemaruje, ali je zapravo najvažniji obrok u toku dana. Upravo zato je važno da pažljivo biramo hranu kojom započinjemo dan, posebno ukoliko smo na granici dijabetesa.
Dijetetičarka Meri Sabat ističe da je izbor hrane za doručak od presudnog značaja za očuvanje našeg zdravlja.
Sabat takođe ističe da su oštre fluktuacije šećera u krvi opterećenje za insulinski odgovor tela, što može dovesti do razvoja insulinske rezistencije. Ovo je ključni faktor u progresiji prema graničnom dijabetesu.
Važno da izbegavamo krofne, mafine, kroasane i druga slatka peciva koja sadrže šećer i nezdrave masnoće, a istovremeno su siromašna hranljivim sastojcima.
Kada je u pitanju izbor zdrave hrane za doručak, Sabat preporučuje namirnice od celog zrna, kao i one koje sadrže složene ugljene hidrate, zdrave masti, nemasne proteine i vitamin B. Dobri izbori su jaja, koja su bogata visokokvalitetnim proteinima, gvožđem, vitaminima, mineralima i karotenoidima.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)