KADA JE PRESTALA DA PIJE PILULE ZA KONTRACEPCIJU, POČELE SU DA JOJ SE SVIĐAJU ŽENE: Lekari odgovorili: Moguće je zbog ovoga

Autor: N.J.

Lifestyle

05.01.2023

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sebe kaže da je strejt, ali sada se sve mnogo promenilo.

KADA JE PRESTALA DA PIJE PILULE ZA KONTRACEPCIJU, POČELE SU DA JOJ SE SVIĐAJU ŽENE: Lekari odgovorili: Moguće je zbog ovoga

Foto: Instagram/Printscreen

Tesa Bona tvrdi da se njena seksualnost promenila otkako je prestala da pije pilule za kontracepciju. Koristila ih je još od tinejdžerskih dana kako bi regulisala neredovne menstrualne cikluse. Iako postoje neke nus pojave, sa ovakvom "posledicom" retko ko se susreo. Zato, možemo da kažemo da je ova devojka dobila mnogo više nego što je očekivala kada je odlučila da prestane da ih pije.

Pilule je konzumirala 15 godina. Prošle godine kada je raskinula sa dugogodišnjim dečkom, odlučila je da je idealno vreme za odmor od uzimanja tableta.

- Nikada nisam na romantičan način gledala žene, nisam mislila da je to za mene - rekla je Tesa za news.com.au, a prenosi "Dejli star".

- Uvek sam cenila lepotu žena. Ali kada sam prestala da uzimam pilule, sve se promenilo - objašnjava ona.

Oko mesec dana se viđala sa devojkama, a to je nešto o čemu pre nije razmišljala.

- Za tri nedelje osećala sam se kao potpuno druga osoba. Imala sam mnogo više energije, bila sam uzbuđena zbog života. Povrh svega, moja seksualnost se menjala. Prvi put u životu su me žene stvarno seksualno privlačile. Rekla sam svojim prijateljima da mislim da sam spremna da počnem da izlazim sa devojkama. Odjednom, muškarci mi jednostavno nisu bili privlačni - pričala je ona.

Tesa nije jedina kojoj se to dogodilo, sudeći prema novom istraživanju, koje sugeriše da bi pilule za kontracepciju mogle uticati na to koga žene biraju za svoje partnere.

Ketrin Maslen stručnjak za žensko zdravlje, rekla je da se promena seksualnosti nakon prestanka uzimanja pilule može pripisati ulozi koju lek igra u mentalnom zdravlju osobe. Rekla je da su studije pokazale da žene privlače mirisi muškaraca koji su genetski manje slični njima i kaže da kada prestanemo da uzimamo pilule, to se "pomera prema partnerima koji su sličniji nama".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tessa Bona (@tessa_bona)

Specijalista za hormone tvrdi da je videla kako mnogi pacijenti prolaze kroz velike promene ličnosti nakon što su prestali sa uzimanjem pilula. 

Inače, Tesa je odlučila da prestane sa uzimanjem tableta nakon što je videla viralan video na TikTok - u o iskustvima drugih žena koje su se osećale " jako potišteno i umorno sve vreme". Ona danas ima devojku i srećne su.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading