TOKSIKOLOZI UPOZORAVAJU: Izbegavajte ovako spremljene kokice, jer hemikalija u njima izaziva TRI VRSTE BOLESTI!
Kokice važe za namirnicu sa vrlo malo kalorija, a prema rečima mnogih naučnika, one sadrže više antioksidanata od voća i povrća. Iako se sve ovo zna, sa druge strane, toksikolozi upozoravaju da nikako ne treba jesti kokice iz mikrotalasne.

Foto: pixabay.com
Prema njihovim rečima, najveći problem je u supstanci PFOA, hemikaliji koja se nalazi u ambalaži kokica za mikrotalasnu.
Oni tvrde da se ova hemikalija dovodi u vezu sa neplodnošću, kao i problemima sa jetrom i pankreasom.

Foto: Photo by Erik Mclean on Unsplash
Šta je, u stvari, najveći problem?
Kada se kokice stave u mikrotalasnu, supstanca PFOA isparava i ulazi u kokice. Ono što je dodatno problematično je što se ova hemikalija u ljudskom telu može zadržati godinama.
Zato, jedite kokice, ali, izbegavajte one koje se spremaju u mikrotalasnoj.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)