NI SLUČAJNO NE BACAJTE KORU OD POMORANDŽE! Prepuna je zdravih sastojaka, ovako možete da je koristite svaki dan

Autor:

Lifestyle

22.04.2021

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na dva načina možete uneti koru pomorandže po savetu nutricionistkinje!

RepublikaFoto: pixabay.com

Nutricionistkinja i dijetetičarka Frensis Lardžman objasnila je da mnogi od nas bacaju koru pomorandže jer ne znaju šta se sve u njoj nalazi.

Kora pomorandže sadrži hesperidin, polifenol koji štiti naš organizam od bolesti, dok se u citrusnom ulju kojeg najviše ima u kori nalazi limonen, antiupalni nutrijent koji naročito štiti našu kožu.

Da biste iskoristili svaki deo pomorandže, ona savetuje da napravite oranžadu. Isecite pomorandžu na kolutove i ubacite je u bokal vode, dobićete osvežavajuće i zdravo piće.

Ako samo iscedite pomorandžu a koru bacite, ove dragocene sastojke nećete iskoristiti - upozorila je ona.

Koru možete i sitno narendati u voćnu salatu, musli ili jogurt kako biste doručku osvežili ukus, i uneli sve ove zdrave sastojke kore.

Naravno, pomorandžu dobro operite pre pravljenja ovog pića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading