NI SLUČAJNO NE BACAJTE KORU OD POMORANDŽE! Prepuna je zdravih sastojaka, ovako možete da je koristite svaki dan
Na dva načina možete uneti koru pomorandže po savetu nutricionistkinje!
Nutricionistkinja i dijetetičarka Frensis Lardžman objasnila je da mnogi od nas bacaju koru pomorandže jer ne znaju šta se sve u njoj nalazi.
Kora pomorandže sadrži hesperidin, polifenol koji štiti naš organizam od bolesti, dok se u citrusnom ulju kojeg najviše ima u kori nalazi limonen, antiupalni nutrijent koji naročito štiti našu kožu.
Da biste iskoristili svaki deo pomorandže, ona savetuje da napravite oranžadu. Isecite pomorandžu na kolutove i ubacite je u bokal vode, dobićete osvežavajuće i zdravo piće.
- Ako samo iscedite pomorandžu a koru bacite, ove dragocene sastojke nećete iskoristiti - upozorila je ona.
Koru možete i sitno narendati u voćnu salatu, musli ili jogurt kako biste doručku osvežili ukus, i uneli sve ove zdrave sastojke kore.
Naravno, pomorandžu dobro operite pre pravljenja ovog pića.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)