KAKO DA ŠTO BEZBOLNIJE PREŽIVITE RAZVOD: Preuzmite ponovo kontrolu nad svojim životom

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

25.06.2024

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proces razvoda može biti izuzetno naporan i emotivno iscrpljujući, donoseći sa sobom gomilu promena i neizvesnosti.

KAKO DA ŠTO BEZBOLNIJE PREŽIVITE RAZVOD: Preuzmite ponovo kontrolu nad svojim životom

Foto: Shutterstock

Upravo zbog toga važno je preuzeti kontrolu nad svojim životom i pronaći načine da se izborite sa svim izazovima koji dolaze uz razvod

Nemojte potcenjivati svoje postignuće

Proći kroz razvod je sam po sebi veliko postignuće, a to treba ceniti. Emocionalna turbulencija koja prati kraj braka može biti preplavljujuća, ali važno je priznati sebi da ste prošli kroz teško iskustvo i iz toga izašli jači.

Podrška je ključna

Pronalaženje podrške u prijateljima, porodici, ili čak stručnjacima može biti od presudnog značaja tokom razvoda. Podela svojih osećanja i briga sa drugima može olakšati teret koji nosite.

Organizujte se i postavite prioritete

U vremenu kada se čini da je sve izmaklo kontroli, važno je praviti liste zadataka kako biste se fokusirali na ono što je zaista bitno. Postavljanje realnih očekivanja i prepoznavanje svojih granica može vam pomoći da ostanete smireni i fokusirani.

Republika

Foto: Shutterstock

Nije nimalo lako proći kroz razvod

Naučite nove veštine i budite ponosni na svoje uspehe

Razvod može zahtevati preuzimanje novih odgovornosti i uloga. Naučiti nove veštine i samostalno se nositi sa izazovima može biti osnažujuće iskustvo. Umesto da se osećate nesposobno, fokusirajte se na svoje uspehe i budite ponosni na svoj rast i razvoj.

Zatražite pomoć i naučite da kažete "ne"

U vreme kada se osećate preplavljeni, nemojte se ustručavati da zatražite pomoć od drugih. Takođe, naučite postaviti granice i ne preuzimati više odgovornosti nego što možete da podnesete.

Nahranite svoju dušu

Uz sve obaveze i promene, ne zaboravite da se posvetite stvarima koje vas ispunjavaju i donose radost. Pronalaženje vremena za male stvari koje vas čine srećnim može biti ključno za očuvanje mentalnog zdravlja tokom razvoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading