ISTINA VAM SE VEROVATNO NEĆE SVIDETI: Zbog čega većina veza propada posle tri meseca?

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

01.06.2024

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez obzira koliko ste zaljubljeni i mislite da je sve savršeno, prva kriza u vezi obično dolazi posle tri meseca.

ISTINA VAM SE VEROVATNO NEĆE SVIDETI: Zbog čega većina veza propada posle tri meseca?

Foto: shutterstock

Zbog čega je baš 90 dana granica i zašto je ponekad teško da se prevaziđe kriza i veza nastavi.

A odgovor je prost - teka tada se zaista suočavamo sa realnošću.

Stručnjaci su identifikovali fenomen poznat kao "faza medenog meseca" koji može da objasni zašto mnogim parovima veze propadaju nakon tri meseca.

Angelika Koč iz aplikacije Taimi ističe da je ovo vreme idealno za sagledavanje pravih namera partnera. Tri meseca omogućavaju da se uoče eventualne igre ili loše namere, kao i iskrenost u želji za vezom.

Realnost posle početnog oduševljenja

Viena Faraon, terapeut i autorka knjige "The Origins of You", ukazuje na činjenicu da su počeci veza često uzbudljivi, ali da se ubrzo otkrivaju prave namere partnera. Kako oduševljenje opada, dolazi do sagledavanja stvarne povezanosti i kompatibilnosti kao i gubitka idealizacije partnera.

Foto: Shutterstock

Suočavanje sa realnošću može da bude bolno

Spas od slomljenog srca

Nakon završetka faze medenog meseca, realnost o povezanosti i kompatibilnosti može pomoći da se izbegne slomljeno srce. Važno je sagledati vezu sa realistične tačke gledišta kako bi se izbegle iluzije i razočaranja.

Ovaj fenomen može biti iznenađujući, ali je važno razumeti kako i zašto se veze razvijaju na ovaj način. Sagledavanje pravih namera i kompatibilnosti može pomoći parovima da izgrade čvršće temelje za svoju vezu i prevaziđu izazove koji se javljaju nakon faze medenog meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading