MUŠKARCI PRIZNALI KAKVE ŽENE BIRAJU ZA LJUBAVNICE: A tek da čujete koliko njih je razmišljalo o prevari!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

24.05.2024

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraživanje sprovedeno među 1.300 muškaraca otkrilo je da mnogi od njih biraju da prevaru započnu s osobom koju već poznaju, poput koleginice sa posla ili prijateljice.

MUŠKARCI PRIZNALI KAKVE ŽENE BIRAJU ZA LJUBAVNICE: A tek da čujete koliko njih je razmišljalo o prevari!

Foto: Shutterstock

Ova činjenica demantuje uobičajenu predstavu da su muškarci skloniji avanturama s nepoznatim osobama. Druga žena se često prikazuje kao tajanstvena zavodnica, ali istina je da su muškarci često skloni aferama s osobama iz svog uobičajenog okruženja.

Putovanje kao okidač za preljubu

Zanimljivo je da 23 odsto muškaraca iz istraživanja izjavljuje da bi bili srećni da prevaru započnu s nepoznatom osobom, posebno tokom putovanja. Ovo ukazuje na to da putovanje može da bude okidač za avanture, možda zbog osećaja slobode i anonimnosti koje pruža boravak u nepoznatom okruženju.

Preljuba kao spas za brak?

Još jedna neobična činjenica koja proizilazi iz ovog istraživanja jeste da su neki muškarci izjavili da su započeli aferu kako bi spasili svoj brak, a ne da bi ga uništili. Ovo sugeriše da neki ljudi vide preljubu kao način da kompenzuju nedostatak nečega u njihovom braku, možda tražeći bolje seksualno zadovoljstvo ili emocionalnu povezanost.

Foto: shutterstock

Koji su najčešći razlozi za preljubu?

Razmišljanje o aferi: česta pojava i kod muškaraca i kod žena

Interesantno je da je istraživanje pokazalo da je čak 99 odsto muškaraca u nekom trenutku razmišljalo o aferi ili je počinilo. Ova brojka ukazuje na to da je preljuba česta tema razmišljanja među muškarcima, što baca novo svetlo na njihovu psihologiju i motivaciju za prevaru.

Žene sklonije preljubi zbog fizičkog zadovoljstva

Iako se često smatra da su muškarci ti koji su skloniji preljubi, istraživanje je pokazalo da je čak 39 odsto žena priznalo da je imalo aferu, a 35 odsto je razmišljalo o njoj. Takođe, većina i žena i muškaraca otkrila je da su se u prevaru upustili zbog potrebe za fizičkim zadovoljstvom, dok je samo 5 odsto žena tražilo emocionalnu zamenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading