PET BILJAKA KOJE DONOSE LJUBAV I STRAST U KUĆU: Gajite ih ukoliko želite dugu i srećnu vezu

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

21.05.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedine vrste cveća se smatraju za znakove harmonije i sreće, i dobro ih je držati u kući.

PET BILJAKA KOJE DONOSE LJUBAV I STRAST U KUĆU: Gajite ih ukoliko želite dugu i srećnu vezu

Foto: Shutterstock

Jasmin - simbol ljubavi i finansijske stabilnosti

Jasmin se smatra jednom od najmoćnijih biljaka za privlačenje ljubavi, a njegovo eterično ulje je poznato kao snažan afrodizijak. Ova biljka voli mnogo svetlosti, ali može preživeti i u hladnijim uslovima. Umereno zalivanje je ključno za njen uspeh, a treba obratiti pažnju da zemlja oko nje ne bude previše vlažna kako listovi ne bi požuteli.

Azaleja - simbol dugog i srećnog zajedničkog života

Azaleja simbolizuje pozitivnost i veru u dobre životne događaje. U mnogim kulturama se poklanja za venčanja i godišnjice, te privlači ljubav i strast. Preferira svetlo mesto, ali ne direktnu sunčevu svetlost, i temperaturu između 15 i 22 stepena. Hladnija prostorija će produžiti njen cvet.

Ruže - simbol ljubavi i strasti

Ruže, posebno crvene, su simbol ljubavi i strasti, te se često poklanjaju za različite prilike.

Ruže unose pozitivnu energiju u dom i privlače ljubav. Potrebno im je najmanje šest sati sunca dnevno, a vlažna, ali dobro drenirana zemlja je ključna za njihov uspeh.

Foto: shutterstock

Ruže su simbol ljubavi i pozitivnosti

Anturija - simbol beskrajne ljubavi

Anturija simbolizuje beskrajnu ljubav i privlači sreću i pozitivnu energiju. Njeni crveni cvetovi u obliku srca unose romantičnu atmosferu u prostoriju. Preferira svetle prostorije, ali ne direktno sunce, i temperaturu između 18 i 26 stepeni. Zalivanje je potrebno otprilike jednom nedeljno, uz proveru da li je zemlja suva.

Orhideja - simbol lepote, strasti i plodnosti

Orhideja stvara umirujuću i harmoničnu atmosferu i pozitivno utiče na odnose i prijateljstva. Simbolizuje ljepotu, strast i plodnost, te privlači energiju ljubavi. Zahteva donekle vlažnu sredinu i zalivanje jednom nedeljno, bez direktnog sunčevog svetla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading