POSTOJI ČAK 11 NAČINA DA ŽENA DOŽIVI VRHUNAC U KREVETU: Stručnjak zaprepastio otkrićem - jedan se zanemaruje, a pokreće pravi VATROMET

Autor:

Lifestyle

01.12.2023

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrhunac je eksplozija intimnog zadovoljstva.

POSTOJI ČAK 11 NAČINA DA ŽENA DOŽIVI VRHUNAC U KREVETU: Stručnjak zaprepastio otkrićem - jedan se zanemaruje, a pokreće pravi VATROMET

Foto: shutterstock

Intiman odnos

Većina žena ima prilično jasnu sliku o tome šta ih pali i kako da zadovolje svoje telo. Međutim, kada je reč o orgazmima, možda ste samo zagrebali površinu. Klitoralna ili vaginalna stimulacija nisu jedini put do vrhunca, a mnogi toga nisu svesni.

Sertifikovani sek*olog i sek*ualni savetnik Alis Čajld otkriva za "Sun Health" da postoji čak 11 različitih načina da se dostigne vrhunac.

1. Klitoralni eksterni vrhunac

Alis ističe da je ova vrsta orgazma najčešća kod žena, što nije iznenađujuće s obzirom na broj nervnih završetaka u glavi klitorisa.

2. Vaginalni vrhunac

Vaginalni vrhunac je takođe jedan od poznatijih načina postizanja vrhunca, ali nije svaka žena u mogućnosti da ga doživi.

3. Vrhunac G tačke

Veoma je bitno da znate gde je to mesto. G tačka, je deo ženskog tela koji se nalazi unutar vagine i smatra se jednim od ključnih područja za postizanje se*sualnog zadovoljstva. Njen položaj može varirati kod različitih žena. Postoje i tvrdnje da je kod nekih žena G tačka veoma blizu spoljašnje strane tela, samo centimetar ili malo unutar vagine.


Alis, se*sualna terapeutkinja, savetuje da se za stimulaciju G tačke kreće "unutra i gore" idući ka pupku. G tačka ima tendenciju da se oseća malo rebrasto, ali se ističe da nije preporučljivo stimulisati je osim ako osoba nije uzbuđena. Alis upozorava da orgazmi G tačke mogu biti veoma intenzivni i da stimulacija može dovesti do ženske ejakulacije, ali ističe da to nije uvek orgazam.

Foto: Shutterstock

Postoji 11 vrsta vrhunaca koje žena može da doživi


4. Vrhunac bradavica

Stimulacija bradavica može dovesti do vrhunca kod nekih žena, što je još jedan primer raznolikosti ženskog se*sualnog iskustva.

5. Vrhunac erupcijom celog tela

Ova vrsta orgazma uključuje intenzivan osećaj zadovoljstva koji se širi kroz celo telo, što može biti vrlo uzbuđujuće iskustvo za žene.

6. Analni vrhunac

Mnogi ljudi su skloni da zanemare analnu regiju kao erogenu zonu, međutim, Alis ističe da je reč o veoma osetljivoj erogenoj zoni kako spolja, tako i iznutra. Polna masaža, rimming ili stimulacija i unutrašnja stimulacija mogu dovesti do veoma snažnih orgazama, tvrdi Alis. U svom blog postu, ona naglašava da je ključno opustiti se dubokim disanjem i koristiti dovoljno lubrikanta prilikom ovakvih iskustava.

7. Vrhunci u snu

Da li ste ikada doživeli orgazam tokom sna? Prema Alis, ovo je definitivno moguće. Ona tvrdi da mnoge žene mogu postići orgazam u snu čak i bez fizičkog dodira. Ovo se može desiti usled određenih snova i fantazija, iako to nije uvek slučaj.

8. Vrhunci punog tela

Postoji mišljenje da je moguće postići orgazam samo stimulacijom određenih delova tela, međutim, Alis ističe da je to zabluda. Orgazmi punog tela su mogući i predstavljaju sposobnost postizanja putem stimulacije celog tela.

Foto: shutterstock

Bradavice su osetljiva erogena zona za mnoge žene

9. Bradavice


Alis je istakla da su bradavice veoma osetljiva erogena zona za mnoge žene, te da uz praksu mnogi mogu doživeti orgazam kroz njihovu stimulaciju. Ovo otkriće može promeniti način na koji posmatramo se*sualno zadovoljstvo i naglasiti važnost istraživanja i upoznavanja sopstvenog tela.

10. Vrhunac tokom vežbanja: mogućnost koju treba istražiti

Alis je takođe istakla da je moguće doživeti vrhunac tokom vežbanja, što može zvučati neverovatno, ali je ipak realnost. Ova neobična činjenica može motivisati ljude da istraže svoje telo i njegove reakcije na fizičku aktivnost na potpuno novi način.

11. Dah - orgazam

Dah - orgazam je koncept koji zvuči neobično, ali Alis tvrdi da je moguće izgraditi i dostići orgazam bez ikakvog dodira, iskorišćući moć daha, pokreta i svesnosti. Ovo otkriće otvara vrata različitim pristupima se*sualnom zadovoljstvu i naglašava važnost istraživanja sopstvenih senzacija i reakcija.

Alis je istakla važnost promene definicije orgazma i naglasila da on može izgledati i osećati se veoma različito iz dana u dan. Ova perspektiva može pomoći ljudima da se oslobode pritiska koji često prati se*sualni odnos i da se umesto toga fokusiraju na pružanje i dobijanje zadovoljstva bez opterećenja ciljem vrhunca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading