SRPSKA ČORBA KOJA DIŽE: Spremiće je i početnici, vitaminska bomba!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste prehlađeni ili vam treba energije, ovo je pravo jelo za vas.

SRPSKA ČORBA KOJA DIŽE: Spremiće je i početnici, vitaminska bomba!

Foto: YouTube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Ako ste na dijeti, ovo je pravi recept za vas. U nastavku se nalazi recept za čorbu bogatu povrćem koja je odlična kada ste prehlađeni ili kada vam treba energije. Uživaćete u svakom zalogaju domaće čorbe.

Sastojci:

  • jedna šargarepa
  • jedan crni luk
  • jedna tikvca
  • 100 grama graška
  • 1 krompir
  • brašno T-400 glatko (2 kašike)
  • kisela pavlaka

Foto: YouTube/printscreen/ Kuhinja za 10

Napravite domaću čorbu kod kuće

Priprema:

Luk i šargarepu narendajte na krupno rende. U šerpu sipajte ulje tako da prekrije dno, pa sipajte narendanu šargarepu i luk. Dinstajte nekoliko minuta. Potom, krompir oljuštite od kore, a onda naseckajte na kockice. U šerpu gde se dinsta luk i šargarepa dodajte malo vode kako se ne bi zalepilo za dno. Tikvice naseckajte na kockice takođe, a onda u šerpu stavite iseckan krompir, grašak i tikvice pa nalijte vodom sve do vrha. Kuvajte sve dok povrće ne omekša. Na pola kuvanja dodajte rezanca za supu, ako želite. U čorbu dodajte začine po ukusu, najbolje vegetu, biber i suve začine. Kuvajte oko 20 minuta, ako povrće nije skuvano produžite vreme kuvanja.

U drugoj maloj činiji sjedinite dve, tri kašike kisele pavlake. Dodajte dve velike kašike brašna, pa sve sjedinite. U smesu dodajte kašiku čorbe koja je skuvana, pa brzim pokretima sjedinite sa kiselom pavlakom i brašnom dok ne razbijete gromuljice. Tu napravljenu smesu ulijte u čorbu dok brzo mešate. Po želji dodajte malo naceđenog limuna. Šklonite šerpu sa ringle.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading