MIRISNA I SOČNA: Indijska piletina sa pirinčem, gotova za tren oka!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

09.06.2024

00:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Indijska kuhinja je poznata po svojim bogatim ukusima i aromatičnim začinima, a indijska piletina s pirinčem je jelo koje to dokazuje na najbolji način.

MIRISNA I SOČNA: Indijska piletina sa pirinčem, gotova za tren oka!

Foto: Susan Brooks-Dammann / Westend61 / Profimedia

Ovo jelo je idealno za sve koji traže brz, ukusan i hranljiv obrok, pogotovo u danima kada nemaju vremena za dugotrajno kuvanje.

Autentičan indijski šmek

Ključni začin ovog jela je garam masala, mešavina mlevenog kima, korijandera, kardamoma i đumbira, koja ovom jelu daje autentičan indijski šmek. Takođe, prženi indijski orasi i sveži korijander dodaju hrskavost i svežinu, doprinoseći kompleksnosti ukusa.

Sastojci:

  • 1 veliki crni luk
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica garam masale (mešavina mlevenog kima, korijandera, kardamoma i đumbira)
  • 200 ml pilećeg bujona
  • 400 g kuvane piletine (može i iz supe)
  • 800 g skuvanog pirinča
  • 2 kašike indijskih oraha
  • iseckani listovi korijandera
  • so, biber

Recept za indijsku piletinu s pirinčem je jednostavan, brz i prilagodljiv različitim situacijama - od porodičnih večera do ručkova na poslu ili večere sa gostima.

Foto: Sshutterstock

Sjajna kombinacija ukusa

Svi sastojci su lako dostupni, a priprema ne zahteva posebne kulinarske veštine, čineći ovo jelo savršenim izborom za sve koji žele da uživaju u indijskim ukusima bez komplikacija.

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje, dodajte seckani luk i pržite ga dok ne postane zlatnosmeđ. Umešajte garam masalu, pa dodajte pileći bujon i piletinu. Zatim dodajte skuvani pirinač i mešajte dok se sve ravnomerno ne zagreje. Na kraju, umešajte pržene indijske orahe i iseckani korijander, dodajte so i biber po ukusu, i jelo je spremno za posluživanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading