SUPER TRIKOVI: Zašto je dobro da uvek imate pivo u frižideru, i ne, to nema veze sa pijenjem?

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

04.05.2024

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki ljubitelj piva ima u kući zalihu svog omiljenog pića, ali osim uživanja, pivo ima i veoma praktičnu primenu u kući.

SUPER TRIKOVI: Zašto je dobro da uvek imate pivo u frižideru, i ne, to nema veze sa pijenjem?

Foto: Shutterstock

Ako niste znali, pivo može da bude veoma efikasno sredstvo za uklanjanje mrlja ili teranje dosadnih insekata.

Pivo protiv dosadnih mušica

Pored toga što uživate u hladnom pivu, ono može biti korisno i u rešavanju dosadnog problema sa voćnim mušicama u kuhinji. Naime, voćne mušice vole pivo, pa možete isprobati sledeći trik: sipajte malo piva u čašu, odstranite jedan ugao kese za zamrzivač i stavite ga u čašu. Mušice će biti privučene mirisom tečnosti, a vi ćete ih lako moći se rešiti.

Pivo kao sredstvo za čišćenje

Kiselina iz piva nije samo korisna protiv mušica, već može biti i odlično sredstvo za čišćenje. Pivo može vratiti sjaj bakarnim šerpama i posudama, a takođe može biti korisno i za uklanjanje mrlja na tepihu. Takođe, pivo ima kiselost koja omekšava hranu, čineći ga korisnim i u kuhinji.

Foto: Unsplash

Pivo je veoma korisno za zaštitu bašte

Pivo kao prirodno sredstvo za zaštitu bašte

Ako imate problem sa puževima u bašti, pivo može biti rešenje. Sipajte malo piva u teglu i zakopajte je u zemlju tako da delimično viri iznad površine. Miris piva privući će puževe, koji će upasti u teglu, rešavajući vaš problem na prirodan način.

Pivo za sjaj drvenog nameštaja

Pivo može biti i odlično sredstvo za održavanje drvenog nameštaja. Natopite krpicu od mikrofibera u pivo i nežno utrljajte u drvo. Na taj način, drvo će postati sjajnije i vratiti mu se boja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading