JELA JE SLANINU SVAKI DAN BEZ IZUZETKA, A ONDA SU SE DESILE TRI PROMENE VELIKE KAO KUĆA: I doktor je morao da je UPOZORI

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna žena je odlučila da izvede mali eksperiment.

JELA JE SLANINU SVAKI DAN BEZ IZUZETKA, A ONDA SU SE DESILE TRI PROMENE VELIKE KAO KUĆA: I doktor je morao da je UPOZORI

Foto: youtube/printscreen/El Pastificio de Nicola

Doktorka Patrisija Varakalo izvela je mali eksperiment za magazin "Healthy", koji je obuhvatao nedelju dana svakodnevnog konzumiranja slanine. Pre nego što se upustila u ovaj eksperiment, istražila je nutritivne vrednosti ćureće slanine i istakla značajne činjenice o njenom sastavu. Sa samo 1,5 grama masti i 20 miligrama holesterola po kriški, ćureća slanina se ističe kao zdraviji izbor u poređenju sa svinjskom slaninom. Takođe, istakla je značajne količine proteina, ukupnih šećera i natrijuma, pružajući čitaocima korisne informacije o ovom omiljenom mesnom proizvodu.

Osećaj sitosti

Tokom eksperimenta, doktorka Varakalo je primetila da obroci sa slaninom zaista zasite, što je rezultat visokog sadržaja proteina i masti u ovom mesu. Ovo je rezultiralo time da je prestala da gricka između obroka, što je bio neočekivani bonus. Takođe, istakla je da je nakon obroka sa slaninom često osećala povećanu žeđ, te je konzumirala više vode nego inače.

Foto: youtube/printscreen/El Pastificio de Nicola

Doktorka je odlučila d auradi eksperiment i jede slaninu nedelju dana


Interesantno je da je doktorka Varakalo do kraja nedelje doživela "umor od slanine". Istraživanje objavljeno u časopisu "Nutrients" pruža podršku ovoj informaciji, ukazujući na povezanost između konzumacije prerađenog mesa i nivoa energije. Iako ova studija nije konačno potvrdila da je konzumacija prerađenog mesa uzrok umora, daje hranu za razmišljanje o potencijalnim efektima ovakve ishrane, piše "Blic žena".  Doktor Denis Bramer, preventivni kardiolog Klivlendske klinike upozorava: "Slanina ima fantastičan ukus, ali ima puno soli i podići će vam krvni pritisak."

Na kraju eksperimenta, doktorka Varakalo je zaključila da iako je slanina neosporno ukusna, postoji niz zdravstvenih rizika povezanih sa njom. Rešenje se naginje ka povremenom uživanju umesto redovnoj konzumaciji, uz preporuku da se pridržavamo i budemo umereni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading