KAKO DA ZGUSNETE GRAŠAK BEZ ZAPRŠKE? Dodaje se ovaj sastojak, biće vam žao što to ranije niste znali!
Tajni sastojak koji morate ubaciti u grašak!
Kuvari često koriste trikove kako bi poboljšali ukus i teksturu jela, a jedan od takvih trikova je dodavanje tajnog sastojka koji grašku daje poseban ukus i čini ga gušćim nego inače - preparata sa koprom. Ovaj jednostavan recept za grašak sa mesom nije samo ukusan, već se i lako vari, a za pripremu nije potrebno posebno kulinarsko umeće.
Sastojci:
- 500 g graška
- 1 luk
- 1 praziluk (opciono)
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 3 čena belog luka
- 1 kesica instant krem supe od graška
- suvi biljni začin, biber
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- malo kopra
- 2 kašike kečapa
- 1 kašičica sušenog vlasca (opciono)
1. Iseckan crni luk i praziluk propržiti i posoliti. Dodati meso isečeno na kockice i začiniti suvim začinima, biberom i mlevenom slatkom paprikom. Po želji možete dodati i mlevenu ljutu papriku i vlasac.
2. Kada meso malo porumeni, dodati sitno seckani krompir, šargarepu i beli luk. Sve promešati, pa dodati grašak i ponovo promešati.
3. Dodati malo kopra, malo kečapa i sipati vodu. Pokriti i kuvati na laganoj vatri.
4. Skuvati supu sa toplom vodom i dodati malo mirođije, pa je sipati u grašak. Kuvati oko 30-45 minuta, prenosi "Espreso".
Ovaj recept za grašak sa mesom uz dodatak tajnog sastojka - preprata sa koprom, pruža jedinstvenu kombinaciju ukusa i tekstura, čineći ovo jelo idealnim za sve ljubitelje tradicionalne kuhinje. Uživajte u pripremi i neka vam ovaj kuvarski trik otkrije novi način uživanja u omiljenim jelima!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)