KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA: Ispoštujte OVO i postaće vam omiljeni recept koji ste pročitali!
Stavite više fila kako bi bilo još ukusnije.
Da bi štrudla bila mekana, bitno je da obratite pažnju na testo koje se sprema kao i do sada, ali uz jednu veoma bitnu napomenu. Caka je da testo ostavite da naraste više od sat vremena kako bi bilo fino i nakon pečenja. Predlažemo da stavite više fila kako bi se usputno i korica bolje natopila, a sama poslastica bila još bogatija i ujedno ukusnija.
Za testo:
- pola kocke kvasca
- 100 grama šećera
- 300 mililitara toplog mleka
- 600 grama brašna
- 100 grama svinjske masti
- jedno jaje
Fil od oraha:
- 50 grama šećera
- 100 mililitara toplog mleka
- 200 grama mlevenih oraha
Priprema:
Prvo, u mlako mleko izmrvite kvasac i dodajte šećer, a zatim ostavite da odstoji 10 minuta kako bi kvasac zapenio. Nakon toga, dodajte ga u brašno pomešano s ostalim sastojcima i zamesite testo. Kada testo bude gotovo, podelite ga na četiri loptice i prekrijte čistom kuhinjskom krpom kako bi se dizalo dok pripremate fil.
Za fil je potrebno pomešati sve sastojke kako bi se postigao savršen ukus i tekstura.
Svaku lopticu testa razvaljajte u pravougaoni oblik debljine pola centimetra. Nakon toga, premažite filom i zarolajte testo u oblik štrudle. Gotove štrudle stavite na pleh obložen pek papirom, sa malim razmakom između njih kako bi mogle da porastu tokom pečenja. Pokrijte ih krpom i ostavite da se dižu oko sat vremena pre pečenja.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite štrudle oko 45 minuta. Pratite proces pečenja kako bi bile savršeno hrskave spolja, a mekane iznutra.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)