RECEPT ZA PITU SA FETOM I SPANAĆEM: Bez kora, samo se IZLIJE u tepsiju, pravi se nikad BRŽE!
Vreme je da probate drugačiju pitu.
Pite su kod nas odavno broj jedan. Nije bitno da li se prave za doručak, ručak ili večeru, u svako doba je vrlo poželjna. Najbolje od svega je što se sprema brzo i lako, a i sami sastojci su veoma jeftini, te pravljenje pite, veoma ekonomično.
Pite su se pravile još u antičkoj Grčkoj, a nekada su se kore izvlačile. Iako sada postoje takvi recepti, većina domaćica sada uzima kupovne kore, ili još bolje - prave izlivene pite,
Ako ste već sve vrste pite isprobali, vreme je da probate ovu izlivenu!
Ova je pita sa fetom sirom i spanaćem koja se pravi veoma lako, a sigurno će se i vašim ukućanima itekako svideti.
Sastojci:
200 g feta sira,
100 g tvrdog sira,
120 ml mleka,
500 g spanaća,
3 cela jajeta,
1 veza peršuna,
2 čena belog luka,
100 g brašna.
Priprema:
Prvo napravite preliv od jaja i brašna.
Umutite jaja sa mlekom i posolite, pa dodajte brašno i sve dobro sjedinite.
Ispržite crni luk i spanać
U tiganju na malo maslinovog ulja propržite sitno seckani ljubičasti luk, seckani beli, a onda dodajte i spanać. Gotov spanać dodajte u smesu sa brašnom i jajima.
Lepo ponešajte sve sastojke, pa dodajte seckani peršun kao i mrvljeni feta sir. Sve lepo promešajte.
Pecite pitu
Dobijenu smesu sipajte u tepsiju koju ste nauljili, pa pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)