RECEPT ZA PILEĆU PAŠTETU: Bolja nego kupovna, a SIGURNO mnogo zdravija - ko je ne voli?
Zdravo, a preukusno!
Ovo je odličan predlog za doručak i večeru koji svima uspeva, a još je i zdravo. Ko je ljubitelj pašteta mora probati ovu domaću, koja je bez ikakvih štetnih sastojaka. Pileća pašteta savršeno ide uz svako jelo, a spremićete je očas posla.
Potrebno vam je malo vremena da očistite piletinu, a onda i da je skuvate. Nakon toga sledi posebna kombinacija začina i drugih sastojaka koji čine ovu paštetu preukusnom.
Sastojci:
- 300 grama očišćene kuvane piletine
- 2-3 kašike majoneza, po ukusu
- 1 kašika senfa
- 1 kuvano jaje
- peršun, so, biber, origano
- 3 kašike kisele pavlake
- malo soka od limuna
- 2 topljena sira
Priprema:
U blender stavite piletinu, a onda i sve druge sastojke redom. Nemojte sada stavljati začine. Ako vam je lakše jaje možete iseći kao i sir, ili ubaciti u komadu. Blendajte nekoliko minuta sve dok se sastojci ne sjedine u potpunosti. Biće potrebno više minuta ako vam blender nije toliko jak.
Kada se smesa lepo ujednačila, onda dodajte začine po želji. Najbolja kombinacija je prethodno navedena (peršun, so, biber i origano). Dobijenu paštetu prebacite u neku teglicu ili posudu i koristite narednih nekoliko dana, maksimalno do pet dana, pod uslovom da stoji u frižideru.
Služite uz vruć hleb, za doručak ili kao zdravu opciju za večeru ili neko drugo jelo. Takođe, odlična je uz sveže paprike umesto hleba, ako želite da vodite računa o ishrani i da se hranite zdravije.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)