RUČAK KOJI ĆETE PRAVITI BEZ PRESTANKA: Sočna piletina u sosu - JEFTINO, a zasitno!
Brz i jednostavan predlog za ručak.
Jelo od piletine i šargarepe odličan je predlog kada ne znate šta biste pripremale za ručak. Jednostavno jelo sprema se očas posla, a svi će uživati u njemu. Nekoliko sastojaka i obrok će biti spreman!
Ono što ovom jelu daje posebnu draž su začini, ali od svega je najbitnije da koristite kari i limunov sok.
Sastojci:
- 600 grama pilećeg belog mesa
- 2 crna luka
- 1 čen belog luka
- 600 grama šargarepe
- kocka za supu
- 250 mililitara neutralne pavlake
- kari
- limunov sok
- pirinač (dodatno)
Priprema:
Belo meso isecite na kockice ili na trake. Po želji posolite i pobiberite. U tiganju zagrejte tri kašike maslinovog ili suncokretovog ulja. Ispržite belo meso, a onda ga stavite na tanjir. Meso pržite samo da pobeli oko tri minuta.
U istu šerpu dodajte dva sitno iseckana crna luka i jedan čen belog luka. Dodajte preko luka malo ulja i sipajte sitno naseckanu šargarepu (sirovu). Prokuvajte 500 mililitara vode sa kockom za supu i to dodajte preko povrća. Ostavite da kuva sve dok šargarepa ne omekša. Ako tečnost ispari dodajte još vode ili supe. Kada je šargarepa omekšala dodajte neutralnu pavlaku. Takođe još malo vode ili supe, ovde je potrošeno oko 700 mililitara sve ukupno. Dodajte malo soli, bibera i list lovora. Vratite meso u napravljen sos. Ostavite da se krčka jos deset minuta na nižoj temperaturi. Po želji dodajte kari i limunov sok. Na vrhu servirajte skuvan pirinač kao prilog.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)