MARKIZA - KRALJICA MEĐU TORTAMA: Sve srpske domaćice obožavaju ovaj recept, lagana i kremasta!
Pripremu ove torte možete da isplanirate i dan unapred jer treba da stoji u frižideru.
Kremasta markiza torta je slatkiš koji mogu spremiti i početnici. Kada vam se prijede nešto slatko napravite ovu kremastu poslasticu i oduševite ukućane. Nema šanse da ne uspe, recept je za početnike do detalja objašnjen.
Sastojci:
- piškote (32 komada)
- 9 jaja
- 250 grama margarina (još malo za podmazivanje šerpe)
- 250 grama šećera
- 300 grama čokolade za kuvanje
- 300 mililitara mleka
- 20 mililitara ekstrakta ruma
- 500 grama slatke pavlake
Priprema:
Podmazati šerpu. U deo mleka stavite rum (10 ml). Na dno posude stavite piškote umočene u mleko i rum. Popunite sva prazna mesta. Belanca odvojiti od žumanaca. Umutite žumanca i dodajte margarin. Nastavite da mutite. Otopite čokoladu za kuvanje. Dodajte smesi i mutite. U belanca dodajte šećer (250 grama) i mutite. Belu smesu dodajte u čokoladnu i sjedinite mikserom. U ostatak mleka dodajte ostatak ruma. Preko stavite piškote umočene u mleko. Stavite na 6 sati u frižider. Kolač okrenite naopačke i na vrh stavite umućenu slatku pavlaku.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)