BAKA JELENA OTKRIVA DUGO ČUVANI TRIK: Kako napraviti šnicle koje se tope u ustima?

Autor: N.J.

Lifestyle

05.10.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baka otkriva trik za mekane šnicle koje će se topiti u ustima!

BAKA JELENA OTKRIVA DUGO ČUVANI TRIK: Kako napraviti šnicle koje se tope u ustima?

Foto: Shutterstock

Dok mnoge domaćice izbegavaju pripremu šnicli zbog žilavog i bezukusnog mesa, baka Jelena je rešila da otkrije tajnu savršeno mekanog jela. Uz njen recept za pileće šnicle u soja sosu, vaša porodica će uživati u mesu koje se doslovno topi u ustima.

Prvi korak ka mekanim šniclama je tajanstveni trik koji je baka Jelena podelila. Ona je otkrila da svako meso može biti mekano, sočno i nikada više žilavo. Ovaj trik će vam promeniti način pripreme mesa zauvek!

Recept za pileće šnicle u soja sosu je veoma jednostavan. Potrebno je pileće belo meso, začin za piletinu, beli luk, krupna so, soja sos, suva slanina, brašno i ulje. Meso se iseče na šnicle i blago izlupa između folije, a zatim se posoli i začini. Dodaje se izgnječen beli luk i soja sos, a sve se dobro izmeša. Šnicle se zatim provlače kroz brašno i prže u tiganju u kojem se prethodno pržila slanina. Pokrivene tiganjem, šnicle se dinstaju na najmanjoj temperaturi oko 20 minuta. Pred kraj dodaje se ostatak izgnječenog belog luka.

Foto: pexels.com

Kako pripremiti sočno meso


Kada probate ove šnicle, osetićete kako se meso doslovno topi u ustima. Mekano i mirisno, neopisivo dobrog ukusa, ovo jelo će vas oduševiti.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading