NAJPENASTIJA BOBANOVA TORTA GOTOVA JE DOK TREPNETE: Bez brašna, odmah spremna za služenje (FOTO)
Mnogi je obožavaju.
Bobanova torta je savršen desert gde je čokoladni biskvit premazan džemom, a potom i umućenom slatkom pavlakom. Mnogima je ova torta opravdano favorit i morate je probati.
Sastojci:
- šest jaja
- 120 grama šećera
- 120 grama čokolade za kuvanje
- prašak za pecivo
- 320 grama džema od šumskog voća
- 50 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Mutiti belanca sa šećerom sve dok ne dobijete čvrst sneg. U žumanca dodajte pola praška za pecivo i čokoladu za kuvanje (otopljenu). Umutite mikserom. U žumanca dodajte belanca i sve umutite. Smesu izlijete u okrugao pleh obložen papirom za pečenje. Zagladite i pecite na 170 stepeni oko 30 minuta. Kada se ispeče izvadite biskvit iz kalupa i ostavite da se ohladi. Biskvit stavite na tacnu.
Džem od šumskog voća stavite preko kore. Slatku pavlaku umutite mikserom. Preko džema ide šlag.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)