ĆUFTE IZ RERNE BEZ PRETHODNOG PRŽENJA: Pripremljeno sočno meso možete jesti i danima kasnije!
Meso oblukujte u lopticu, a potom pecite u sosu.
Ćuftice iz rerne bez prethodnog prženja mnogo olakšavaju posao, pogotovo kada dođete preumorne, a želite nešto toplo i ukusno za ručak ili večeru. Ako napraviti veću količinu ćufti možete ih iskoristiti i za neki drugi dan.
Sastojci:
- 70 grama prezli
- 90 mililitara mleka
- mala glavica luka
- 600 grama mlevenog mesa
- jedan čen belog luka
- jedno jaje
- začini (so, biber, aleva paprika, suvi origano i bosiljak)
- 120 grama izrendanog parmezana
- 800 mililitara paradajz sosa
Piprema:
Sjedinite mleko i prezle. U drugoj činiji pomešajte luk (crni i beli) i mleveno meso. U mleveno meso dodajte jaje i suve začine, a potom sjedinite. U smesu dodajte natopljene prezle i parmezan. Rukom sjedinite smesu i nakon što ste je sjedinili pritisnite je da bude kompaktnija. Pokrijte smesu i ostavite u frižideru sat vremena. Nauljite tepsiju ili pleh u kom ćete peći.
Rukom oblikujte ćuftice. Od ove smese trebalo bi da dobijete 20 ćufti. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 30 minuta. Nakon što dodate paradajz sos pecite još 10 minuta.
Služite uz špagete.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)