NAJBOLJA SRPSKA KUVARICA OTKRILA KAKO SE PRAVI ČVOR PECIVO: Mnoge nisu čule za ovo, a pravi je srpski specijalitet
Ovo je recept za mekano čvor pecivo.
Baka Jelena Petrović objavila je recept za čuveno čvor pecivo. Testo zbog kog će zamirisati cela kuća, najlepše je kada se posluži uz šolju čaja ili kafe. U nastavku pogledajte recept za pripremu slatkog testa.
Oko 20 grama kvasca sjedinite sa malo mlake vode i šećera.
U činiju staviti kvasac koji je nadošao dodajte 200 mililitara mleka i oko 30 mililitara ulja. Posolite i dodajte 500 grama brašna i jedno jaje. Testo sjedinite varjačom. Zamesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini.
Za premaz pripremite jednu kašiku maslaca, isto toliko pavlake i jednu kašičicu cimeta, a onda sve sjedinite. Testo razvucite oklagijom, a onda razmažite kašikom. Preklopiti tri puta i iseci trake koje su širine prsta. Svaku traku vežite u veći čvor. Ređati u pleh koji je prethodno podmazan, a onda pokriti providnom kesom i ostavite da naraste oko 15 minuta. Premazati belancetom i posuti šećerom po želji. Peče se na 220 stepeni oko 20 minuta.
Na kraju pospite prah šećerom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)