RECEPT ZA SUTLIJAŠ BEZ MLEKA: Poslastica koja vraća u DETINJSTVO sada uz OVE dodatke ima još bolji ukus!
Probajte ovaj izmenjeni recept sutlijaša.
Sutljaš je mnogima jedna od omiljenih poslastica. Mnogi ga pamete po detinjstvu, tada je bio "puding" broj jedan.
Najčišće ga prave u kravljem mleku, ali naravno da postoji alternativa ako ne pijete mleko.
Sastojci:
- 200g pirinča
- 50g šećera
- 2 kašike javorovog sirupa
- prstohvat soli
- 1 l mleka od ovsenih pahuljica
- 1 kašičica vanile
- cimet
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke osim pirinča i propržite na vatri.
Dodajte sve tečne sastojke pa promešajte i ostavite da se kuva na srednjoj vatri.
Kada proključa, mešajte sve dok ne zagori i smanjite temperaturu.
Kuvajte još 10-ak minuta dok tečnost ne ispari, a smesa postane kremasta.
Dodajte cimeta po želji i izmešajte. Sipajte u posudice, ostavite da se ohladi, pa preko dodajte omiljeno bobičasto voće.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)