DA BISTE SPREMILI NAJBOLJU DŽIGERICU NE POTAPAJTE JE U MLEKO! Jedan sastojak garantuje sočno i mekano meso, a bez kapi ulja
Većina potapa džigericu u mleko da bi bila mekša.
Džigerica ima brojne zdravstvene prednosti. Pileća konkretno ima malo kalorija, a mnogo drugih dobrobiti, poput ugljenih hidrata koje sadrži samo u tragovima. U pilećoj džigerici nalaze se brojni mikronutrijenti kao što su vitamini B12, A, folati i vitamin B2. Vitamin A koji se nalazi u džigerici važan je za zdravlje očiju, ali može se pronaći i gvožđe, selen, fosfor, cink i bakar.
Mnoge muči priprema džigerice. Ako je prvi put pravite morate obratiti pažnju na pripremu kako ne bi ostao višak tečnosti.
Ako je sveža samo je dobro operite, posolite i dodajte začine. Pečete je na manjoj temperaturi. Ako je bila zaleđana, stavite je u vodu da izvuče svu krv i da ne bi ostalo nešto što će se kasnije osetiti dok jedete. Sada dolazimo do najboljeg načina čišćenja džigerice što je važan korak. Da biste je kompletno oprali, džigericu ne potapajte samo u vodu već u istu dodajte i kašiku sode bikarbone. U toj smesi meso držite oko sat vremena. Nakon toga isperite i pržite.
Takođe, džigericu ne stavljate direktno u šerpu već na aluminijumsku foliju i na taj način je pržite.
Da li ste probale neki od ovih trikova?
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)