VIŠE NE MORATE DA ČEKATE SAT VREMENA, OVAKO TESTO NARASTE ZA PET MINUTA: Probajte ova dva načina i bez kvasca biće mekano kao duša
Izaberite koji vam je lakši trik i probajte testo bez kvasca.
Mnoge domaćice nekada nemaju vremena da čekaju da testo naraste. U takvim situacijima najbolje bi bilo znati neki odličan trik koji deluje. Nije uvek rešenje samo kupiti gotovo testo iz pekare, jer nema boljeg osećaja kada znate koliko ste kog proizvoda stavili i na koji način ste isto pripremili. Postoji odličan način kako da spremite testo, a da ne mora da naraste.
1. Prašak za pecivo
Kada nemate vremena upotrebite umesto kvasca prašak za pecivo. Ne morate čekati jer će testo baš brzo da naraste. Ipak jači je efekat kvasca nego praška za pecivo ali može se upotrebiti. Takođe, važno je da ne preterujete sa količnom kvasa ili praška jer testo može da previše naraste i pukne. Isto, pre nego što neko testo stavite u rernu sačekajte oko 10 do 15 minuta da se ugreje, pa tek onda to uradite.
2. Još jedan odličan način - vrela voda
Potrebno je da stavite vodu u šerpu da proključa, a potom da prespete u vatrostalnu posudu. Onda, posudu gde je testo pokrijete providnom folijom i stavite na rešetku u rernu, a ispod stavite vatrostalnu činiju. Rerna treba da bude isključena. Tako mora da stoji oko pet do deset minuta maksimalno. Testo će da nadođe kao da je stajalo pola sata, do sat.
Da li ste probali neki od ovih trikova?
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)