BAKLAVA SA VIŠNJAMA I GRIZOM: Osvojiće vas već pri prvom zalogaju, TOPI se koliko je puna fila!

Autor: M.O.

Lifestyle

13.08.2023

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prava eksplozija Ukusa!

BAKLAVA SA VIŠNJAMA I GRIZOM: Osvojiće vas već pri prvom zalogaju, TOPI se koliko je puna fila!

Foto: YouTube/Printscreen

Jedan od najukusnijih i najomiljenijih recepata svih sladokusaca svakako je baklava. Umesto one standardne sa orasima ili pistaćima, sada isprobajte baklavu sa višnjama i grizom koja je jednako sočna i ukusna.

Foto: YouTube/Printscreen

Recept za najukusniju baklavu.

 

 

Sastojci:

  • pakovanje tankih kora
  • 300 g višanja
  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike griza
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 300 g šećera
  • 100 ml vode
  • 1 limun 

Priprema:

Jaja umutiti sa šećerom, dodati griz sa praškom za pecivom, jogurt i ulje i izmešati. Koru premazati većom kašikom smese, saviti donji deo pa presaviti gornji deo preko donjeg i premazati opet malo smese. Na početku staviti kašiku višanja i presavijati u trougao. Redjati u podmazan pleh. Ostatak smese premazati preko trouglova. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Skuvati šećer sa vodom i limunom isečenim na kolutove. Kuvati da se ukuva u gust sirup. Može hladan sirup preko vruće baklave. Ostaviti da se ohladi i upije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading