LAZANJE OD POHOVANIH TIKVICA: Ovakvu fantaziju još niste probali, toliko je SOČNO da se topi u ustima!
Nikad brži i jednostavniji recept.
Svima su dobro poznate lazanje. Italijansko jelo koje mnogi obožavaju, sada ćete moći da pravite i na drugačiji način.
Mi predlažemo da napravite lazanjeod pohovanih tikvica sa pršutom i sirom. Za ovo fantasitčno jelo mnogi će tražiti repete.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 180 g sira
- 50 g prezli
- 1-2 kašičice italijanskog začina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 120 g slanine ili pršute
Priprema:
Tikvice tanko isecite po dužini. Posolite i ostavite da puste vodu, pa obrišite ubrusom. Uvaljajte u prezle koje ste pomešali sa italijanskim začinom i belim lukom u prahu. Ređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Posolite i pobiberite, pa poređajte pršutu ili slaninu i preko rendani sir. Tako ređajte dok ne utrošite sastojke, a poslednji red treba da bude rendani sir. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)