SVI ŽALE ŠTO NISU RANIJE ČULI ZA OVAJ RECEPT: Spremite bakin kolač sa jogurtom - mere na čašu, a u testo dodajte sledeće da bi bilo još vazdušastije!
Odmah spremite papir i zapišite ovaj fantastičan recept za bakin kolač.
Bakin kolač je stara poslastica, ali uvek aktuelna. Ako ga pripremate po ovom receptu nećete se pokajati. Uz ovaj zanimljiv recept saznaćete kako da testo odmah bude slađe i lepše, a potrebno je dodati malo jabuke. Naravno, ako ste ljubitelji samo krema ili džema, ovaj korak možete izostaviti i jesti ono što je provereno. Kako god da odlučite nećete pogrešiti.
Sastojci:
Tri jajeta
200 grama šećera
Dve kesica vanilinog šećera
Šolja jogurta (može i mleko oko 2 dl)
Šolja ulja (2 dl)
400 grama brašna
12 grama praška za pecivo
Priprema:
U činiji pomešajte jaja, vanilin i običan beli kristal šećer. Umutite smesu dok ne postane jednako žuta i dok se šećer ne sjedini lepo sa ostalim sastojcima, odnosno šećerom. Nakon mućenja u posudu dodajte šolju jogurta ili mleka, a potom i šolju ulja. U smesu prosejte direktno brašno, a onda dodajte i parašak za pecivo. Nemojte sipati sve odjednom, a smesu ponovo umutite mikserom. Potom dodajte ostatak brašna. Kada ste drugi put umutili smesa je spremna za galete. U osnovnu smesu koju ste napravili možete dodati šta god želite. Predlog je dodati izrendanu jabuku, a onda možete preliti galete medom. Da bi bilo ukusnije pored jabuka sipajte i kašiku cimeta i testo će biti još lepše.
Ako imate aparat za bakin kolač, prvo ga zagrejte na srednjoj temperaturi, a onda stavljate smesu. Nemojte neprestano otvarati aparat kako se ne bi smesa odvajala.
Peče se otprilike dva do tri minuta.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)