ARAPSKI KOH NE PRELIVA SE MLEKOM: Poslastica od griza ima poseban sirup zbog kog je izuzetno sočan
Ovako dobar koh niste probali, a biće još lepši ako dodate mlevene pistaće kao dekoraciju.
Jeste li nekada čuli za arapski koh? Drugačiji je od našeg tradicionalnog recepta jer umesto da se potopi u mleko stoji u posebnom sirupu koji se pravi od šećera, vode i limuna. Uvek smo za to da treba isprobati neke nove specijalitete, zato prenosimo jedan zanimljiv recept za slatkiš koji će osvojiti sva vaša čula.
Sastojci:
350 grama pšeničnog griza
450 grama kiselog mleka
100 grama šećera
50 grama maslaca
Kakao jedna kašika
Jedan prašak za pecivo
Dva jaja
Jedan vanilin šećer
20 grama kokosovog brašna
Sirup:
Dve šolje vode
Dve šolje šećera
Orah za ukras
Jedan limun
Priprema:
Prvo jaja umutite sa šećerom, a onda dodate kiselo mleko, prašak za pecivo, kokosovo brašno, kakao, vanilu i rastopljeni maslac. Kada pomešate sipate griz i ponovo sjedinite. Potreban vam je kalup koji morate nauljiti. Smesa se peče na 180 stepeni dok ne porumeni. Tek kada se ohladi isecite na kocke.
Zagrejete vodu i šećer i pustite da provri, potom se dodajte sok i koru od jednog limuna, a onda kuvajte dok ne postane gusto. Sirupom se preliva kolač. Najbolje bi bilo da stoji preko noći kako bi se kolač lepo natopio, ali može i minimalno šest sati.
Ipak, ako više volite tradicionalan koh koji se sprema u mleku, recept pogledajte OVDE.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)