ARAPSKI KOH NE PRELIVA SE MLEKOM: Poslastica od griza ima poseban sirup zbog kog je izuzetno sočan

Autor: N.J.

Lifestyle

28.07.2023

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako dobar koh niste probali, a biće još lepši ako dodate mlevene pistaće kao dekoraciju.

ARAPSKI KOH NE PRELIVA SE MLEKOM: Poslastica od griza ima poseban sirup zbog kog je izuzetno sočan

Foto: shutterstock

Arapski koh

Jeste li nekada čuli za arapski koh? Drugačiji je od našeg tradicionalnog recepta jer umesto da se potopi u mleko stoji u posebnom sirupu koji se pravi od šećera, vode i limuna. Uvek smo za to da treba isprobati neke nove specijalitete, zato prenosimo jedan zanimljiv recept za slatkiš koji će osvojiti sva vaša čula.

Sastojci:

350 grama pšeničnog griza

450 grama kiselog mleka

100 grama šećera

50 grama maslaca

Kakao jedna kašika

Jedan prašak za pecivo

Dva jaja

Jedan vanilin šećer

20 grama kokosovog brašna

Sirup:

Dve šolje vode

Dve šolje šećera

Orah za ukras

Jedan limun

Foto: YouTube/Kristalni Recepti

Tradicionalni koh koji se preliva mlekom

Priprema:

Prvo jaja umutite sa šećerom, a onda dodate kiselo mleko, prašak za pecivo, kokosovo brašno, kakao, vanilu i rastopljeni maslac. Kada pomešate sipate griz i ponovo sjedinite. Potreban vam je kalup koji morate nauljiti. Smesa se peče na 180 stepeni dok ne porumeni. Tek kada se ohladi isecite na kocke.

Zagrejete vodu i šećer i pustite da provri, potom se dodajte sok i koru od jednog limuna, a onda kuvajte dok ne postane gusto. Sirupom se preliva kolač. Najbolje bi bilo da stoji preko noći kako bi se kolač lepo natopio, ali može i minimalno šest sati.

Ipak, ako više volite tradicionalan koh koji se sprema u mleku, recept pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading