RECEPT ZA BORANIJU SA MESOM: Ako je ovako spremite BEZ zaprške, obožavaće je i vaši najmlađi!
Dobro poznato jelo sa dodatkom piletine čini da ukus bude pet puta bolji.
Boranija sa mesom je jedno od omiljenih jela na kašiku koje su rado pravile naše mame i bake. Ovako spremljenu obožavaće je i najmlađi, a biće brzo gotova.
Sastojci:
500 g boranije
jedna glavica luka
dve šargarepe
svež peršun
malo mirođije
jedna kašičica začinske paprike
so, biber
Priprema:
U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno secka luk da se zastakli. Šargarepu isecite na kolutove, pa je dodajte i dinstajte sve zajedno oko 5 minuta. Zatim dodajte piletinu isečenu na kockice, nalijte sa malo vode i krčkajte još 10 minuta. Ubacite boraniju sve nalijte da ogrezne, dodajte biber i so, pa kuvajte oko 25-30 minuta. Pred kraj kuvanja pospite sitno seckanim peršunom i mirođijom, po želji stavite jednu kašiku pavlake i služite dok je još vruća.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)