OVO JE TRODNEVNI JELOVNIK NOVAKA ĐOKOVIĆA I SAMO RETKI MOGU DA GA ISPRATE! Daje snagu i izdržljivost

Autor: N.J.

Lifestyle

29.06.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza snage Novaka Đokovića osim treninga i posvećenosti stoji ishrana.

OVO JE TRODNEVNI JELOVNIK NOVAKA ĐOKOVIĆA I SAMO RETKI MOGU DA GA ISPRATE! Daje snagu i izdržljivost

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Sigurno ste se bar nekad do sad zapitali šta jede Novak Đoković. Iako na njegovom meniju nema mesa, slatkiša, ćevapa i slično, to ne znači da on ima manjak energije i volje da trenira i prati svoj režim, baš naprotiv!

On je napravio svoj plan, uz pomoć kog za samo 40 dana možete da transformišete telo. Uz taj jelovnik, daje korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam takođe daje i savete kako da se oslobodite stresa, i koje lake vežbe da radite da biste se pokrenuli i razgibali, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković se raduje

Prvi dan:

Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike kašike mauka meda, kaša organskih zobenih pahuljica bez glutena sa brusnicom, suvim grožđem, semenkama suncokreta, bademima

Međuobrok: Hleb bez glutena, krekeri sa avokadom i tunjevina

Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena, (kao dodaci pirinač, špargla, veganski sir i paradajz)

Užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha, dinja

Večera: Cezar salata sa dresingom, supa sa povrćem, fileti lososa, sa prženim paradajzom i marinada

Drugi dan:

Doručak: Velika količina vode, dve kašike meda, banana sa indijskim maslacem, viće

Međuobrok: Tost bez glutena sa bademovim maslacem i medom

Ručak: Salata od mešanog zeljastog povrća, začinjena salata sa rezancima

Užina: Integralne pločice sa voćem i orašastim plodovima

Večera: Salata od tunjevine (boranija, kaneli pasulj, rukola, tunjevina, crvena paprika, paradajz i leblebija iz konzerve), paradajz supa, pečeni paradajz

Treći dan:

Doručak: Mnogo vode, dve kašike meda, ovas bez glutena sa indijskim maslacem, bananom, voće

Međuobrok: Domaći humus i jabuke

Ručak: Salata od zelenog povrća, testenina bez glutena sa pestom

Užina: Avokado sa krekerima bez glutena

Večera: Sveža salata od zelenog listanog povrća, supa od šargarepe

Još saveta: izbacio je pšenično brašno, izbegava mleko i mlečne proizvode, ceo dan pije toplu vodu, jede grilovano, izbacio je šećere, ne jede pohovano, jede sveže voće i povrće, testeninu (od pirinča i kukuruza), jede manuka med.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Djomla

29.06.2023 15:45

Od svega ovoga ja sebi mogu da priuštim deo doručka....mnogo vode