OVO NAJSTARIJI RECEPT ZA KROFNE: Prenosi se s kolena na koleno, TOPE se u ustima zbog jednog TAJNOG sastojka!
Prva asocijacija na vrelo leto jesu mirisne i vruće krofnice!
Krofne kao jelo postoji već vekovima, jedina promena je u obliku i u nekim malim izmenama u sastojcima.
Svaka domaćica ima svoj recept, a ovaj starinski važi za najstariji i začetnički!
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 20 g kvasca
- jedno žumance
- jedna kašika masti
- 2 kašike šećera
- 1/2 kasicice soli
- oko 500 g brašna
Priprema:
Mleko zagrejte, pa dodajte izdrobljeni kvasac. Lepo rastvorite, pa ostavite 5 minuta da se aktivira. Dobro umutite mast sa šećerom, pa dodajte žumance, so, mleko i na kraju umešajte brašno.
Umesite glatko testo i pokrijte krpom, pa ostavite da odmori nekih 40 minuta. Stavite testo na pobrašnjenu površinu i razvucite ga na nekih 7-8 mm debljine.
Kalupom ili čašom vadite krofne i ređajte ih na pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite da odmori još 15 minuta. Zagrejte ulje, ali ne previše kako krofne ne bi izgorele. Spustite ih i poklopite, pa kada ih okrenete pržite bez poklopca. Gotove uvaljajte u prah šećer i uživajte!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)