OMLET ZA LETNJI PERIOD: Ovaj način pripreme će vas spasiti TOPLOTE, za ukus kažu da je pet puta BOLJI!
Kajgana na drugačiji način će vas oduševiti.
Mnogima su jaja izbor broj jedan kada je reč o doručku. Kada im dodate povrće imate zdrav obrok, koji će vas držati sitima sve do ručka. Donosimo vam recept za malo neobičniji omlet, jer se sprema u rerni.
Sastojci:
Šest jaja
100 g šunke
jedna paprika
70 ml mleka
70 g kačkavalja
tri šampinjona
ulje
vlašac
peršun
so, biber.
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a posudu za pečenje premažite uljem ili maslacem. Na tiganju zagrejte ulje, dodajte sitno seckani luk, pustite da poprimi boju, pa dodajte i papriku i šampinjone i dinstajte pet minuta. Na dno posude za pečenje stavite sitno seckanu šunku i dinstano povrće. U većoj posudi pomešajte jaja i mleko, začinite seckanim vlašcem, posolite i dodajte ostale začine po ukusu. Prelijte jaja preko povrća i šunke, pa ubacite posudu u zagrejanu rernu na 15 minuta. Potom izvadite posudu, preko omleta narendajte kačkavalj, pa vratite u rernu još par minuta dok se sir ne rastopi. Nakon toga ga izvadite iz posude, pospite sitno seckani peršunom i poslužite dok je još topao.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)