NAPRAVTE SAMI ZLATIBORSKU KOMPLET LEPINJU: Toliko je ukusna da se TOPI u ustima, jedite je isključivo PRSTIMA!
Ako ste mislili da je teško napraviti identično ukusnu komplet lepinju, prevarili ste se.
Svima dobro poznata komplet lepinja je specijalitet zlatiborskog kraja, a naziv je dobila još pre Drugog svetskog rata i to najverovatnije zbog majstora koji su stalno slali decu da im kupe komplet lepinju, ali im je izgleda bilo jednostavnije da kažu "lepinja sa sve.
Ono što je dobro kod ovog jela jeste što se veoma brzo priprema, što je odličan izbor za doručak.
Sastojci:
Jedna lepinja
jedno jaje
jedna kutlača pretopa
Priprema:
Isecite vrh lepinje i ostavite ga sa strane. Zatim lepinju bogato namažite kajmakom, a na nekoliko mesta nožem probušite lepinju. Jaje malo umutite i sipajte u lepinju, pa posolite. Tepsiju nauljite i stavite lepinju, pa pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 5-10 minuta. Nakon toga izvadite lepinju, stavite na nju 'poklopac' (onaj vrh koji ste isekli) i vratite da se peče još par minuta. Izvadite iz rerne i prelijte zagrejanim pretopom.
Komplet lepinja se jede prstima i to tako što se prvo jede poklopac koji se isitni u parčiće, i takav umače u sredinu. Zatim se jedu spoljne strane i tek na kraju sredina.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)