OVAKO SE SPREMA MEDENO SRCE: U tri koraka slatkiš je gotov, a sa ovim džemom je NAJLEPŠI
Starinski kolač sprema se za čas.
Ovo je divan posni kolač sa džemom. Kolač medeno srce, sličan je kao i slatkiš samo sočniji i ukusniji. Može se spremati i u posnoj ili mrsnoj verziji. Ako želite da bude u mrsnoj verziji umesto vode možete koristiti mleko. Pogledajte recept.
Sastojci:
2 šolje vode (malo veće)
2 šolje šećera
1 kesica cimeta
1 kašikica sode bikarbone
Kakao 2 kašike
4 - 5 kašika džema od šljive, po mogućstvu sa ljuskom, ako nema može bilo koji domaći
Priprema:
Sve sastojke sjediniti. Pleh prekriti pek papirom. Razliti masu u pleh i peći na 180 stepeni oko pola sata, pišu "Posna jela".
Ako volite tradicionalne kolače, poput navedenog, oblanda sa orasima poznata je kao Grilijaš i rado su je spremale naše bake, recept pogledajte OVDE.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)