KIFLICE SA KUKURUZNIM BRAŠNOM: Testo od samo jednoj jajeta i bez komplikovane pripreme
Napravite kukuruzne kiflice sa kečapom.
Volite li kukuruzne kiflice? Umesto da posegnete za testom iz pekare, možete napraviti sami baš ovo i tako uživati u domaćem jelu. Pogledajte recept u nastavku.
Potrebno je:
300 grama belog brašna
200 grama kukurznog brašna
Dva kašičice soli
200 mililitara mleka
Kesica suvog kvasca
150 mililitara ulja
100 mililitara jogurta
Jedno jaje
Margarin
Priprema:
Brašna izmešati. Dodati so, opet promešati pa na sredini napravite udubljenje. Tu sipajte 100 mililitara mleka, a ostalo ostavite za kasnije. Dodajte na mleko i suvi kvasac. U tu sredinu dodajte i malu kašiku šećera i mutite kružno kašikom. Nemojte da sjednite brašno sa sredinom. Ostavite mokru sredinu, a okolo brašno i tako ostavite pokriveno, da kvasac "proradi".
Kada je kvasac nadošao dodajte u sredinu ostatak mleka. Sada više ne morate u sredinu sipati već bilo gde, pa dodajte, ulje, jogurt i jaje, pa rukom mesite. Neka testo bude slobodno ređe, pa onda po potrebi dodajte belo brašno. Znači sve ukupno ćete iskoristiti oko 500 grama belog brašna. Možete malo i nauljiti ruke da vam bude lakše da mesite.
Prekrite testo i ostavite da stoji pola sata (nakon što ste ga oblikovali u loptu).
Premesite testo i podelite ga na dva dela. Svaku oklagijom razvucite. Isecite po 8 trouglova za kiflice, kao na fotografiji iznad. Možete filovati sirom, ili kečapom i salamom.
Ređajte kiflice u margarinom podmazan pleh. Rernu zagrejte na 200 stepeni. A kiflice nakon što poređate ostavite tako 20ak minuta. Na svaku kiflicu stavite još malo margarina ili putera.
Peku se oko 25 minuta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)