TESTO ZA POSNE PALAČINKE: Ukusnije je i mekše od onoga za mrsne
Za čas spremite posne palačinke.
Da li znate odakle potiču palačinke? Iako ćete možda misliti da je Amerika, zapravo ne! Stari Grci su spremali nešto nalik današnjim palačinkama. Pravili su ih od meda, mleka, pšeničnog brašna i maslinovog ulja. I Englezi su imali svoju verziju palačinaka koji su bili sa ružinom vodicom, voćem, šerijem, jabukama. I prvobitno palačinci su značili kolač u tiganju. Iako vam to sada zaista deluje nemoguće.
Pogledajte kako da napravite posne:
300 grama brašna
1 kesica praška za pecivo
1/2 kesice sode bikarbone
50 ml ulja
prstohvat soli
Za punjenje:
orasi, bademi, lešnici
šećer, agava sirup
kikiriki puter
posni eurokrem
Priprema:
Pomešajte (najbolje) prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, zatim dodajte ulje, kiselu vodu i so. Umutite sve sastojke.
Tiganj premažite uljem (možete i kokosovim) pa sipajte kutlaču smese i lepo rasporedite.
Pržite ravnomerno sa obe strane i tako radite dok ne utrošite svu smesu, prenosi "Receptor".
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)