SUTLIJAŠ SA BELOM ČOKOLADOM I MLEVENIM KEKSOM JE OTKRIĆE! Preukusna poslastica može da parira originalnom receptu
Morate isprobati ovaj odličan spoj.
Bela čokolada i mleveni keks su prelep spoj sa pirinčem. Sutlijaš možete pripremati na mnogobrojne načine, i ne osporavamo onu klasičnu i možda i najlepšu verziju sa cimetom i mlekom, ali verujte i ova je vredna probanja.
Sastojci:
- 125 grama pirinča okruglog zrna
- 500ml mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike šećera
- Pola kašičice ekstrakta vanile
- 50 grama bele čokolade
- 60 grama mlevenog keksa
+ dodatno za prelivanje sutlijaša pri serviranju: 50 grama bele čokolade i dve kašike mlevenog keksa
1. Operite pirinač i sipajte u šerpu sa 100ml vode.
2. Kada provri pirinač u vodi na srednjoj vatri, dodajte mleko, vanilin šećer, ekstrakt vanile i beli šećer.
3. Nakon 15 minuta kuvanja i mešanja, dodajte kockice bele čokolade i mleveni keks i brzo mešajte dok se sve ne sjedini.
4. Kuvajte sutlijaš još 15 minuta ili dok se ne zgusne.
5. Na kraju servirati po želji toplo ili hladno uz dodatak otopljene bele čokolade i mlevenog keksa.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)