UOPŠTE NIJE ODUŠEVLJENA: Ruskinja probala srpsku hranu, jedno jelo je baš razočaralo, a ovim namazom je OPČINJENA!

Autor: N.J.

Lifestyle

10.01.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruskinja Ksenija doselila se u Srbiji i svakodnevno deli svoja zapažanja o razlikama kao i o bitnom delu naše tradicije - o hrani.

UOPŠTE NIJE ODUŠEVLJENA: Ruskinja probala srpsku hranu, jedno jelo je baš razočaralo, a ovim namazom je OPČINJENA!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Sailor Nom

Ksenija je odlučila da jedan dan posveti istraživanju hrane koju inače jede i tom prilikom odabrala je jedan beogradski lokal gde će doručkovati. Nije jela tipično srpsku hranu, već samo hranu koja je dostupna u restoranima. Nešto je i pre probala, pa nije bila iznenađena, ali jedan srpski namaz je potpuno oduševio.

Prvo, ona je naručila koktel "Bladi Meri" odnosno piće koje sadrži mešavinu votke i "paradajz sosa". To svakako nije naše tradicionalno piće, ali je zanimljivo čuti njene utiske. U videu koji je objavila na svom Jutjub kanalu "Salior Nom", istakla je da je piće odlično zbog čega je bila kao opčinjena.

Nakon pića naručila je i picu sa mocarelom, čeri paradajzom, maslinovim uljem i bosiljkom. Pored nje prijatelji su jele "Kaprićoza" picu koja ima pečerke, zbog čega se ona posebno iznenadila.

- Da budem iskrena, pica me je razočarala - napisala je ona dok je jela. Ksenija je svoju picu sa čeri paradajzom uporedila sa "fokačom". To je nešto poput italijanskog hleba ispečenog u rerni. Ona je probala i "Kaprićozu" koja joj se više svidela, iako je bila začuđena jer ima pečurke.

Nakon dve naručene pice, usledila je i treća sa burata sirom. Ona ni tom vrstom nije bila oduševljena:

- Osećam se loše. Ovo je dobro, stvarno dobro, ali nije ništa vau - napisala je.

Za ručak je izabrala suši. I to je očigledno opravdalo njena očekivanja, jer je ukusom bila oduševljena! Za večeru se odlučila za čia pecivo sa ajvarom i sirom iz jedne poznate pekare.

- Ako niste nikada probali ajvar, ne znam šta ste čekali u životu - posavetovala je svoje pratioce.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Svetlana Mihaila

11.01.2023 21:02

Dosla u Srbiju, a da je niko nije vukao za rukav, pa sad’ pljuje po svemu! Pa, vrati se u Rusiju! Nismo te zvali, a ni mamili buklijom!

Svetski putnik

14.01.2023 18:11

Ako niste nikad probali borsc i nemojte. Gore nesto nisam jeo u zivotu