KUVAR TVRDI DA JAJA UVEK TREBA DA SE ČUVAJU VAN FRIŽIDERA! Ima i jak argument za to!
Popularni britanski kuvar Džejms Martin savetuje da se jaja ne drže u frižideru jer im to, kaže, utiče na ukus.
- Razlog je to što jaja ‘upijaju’ miris pa i ukus druge hrane u frižideru, što može uticati na njihov ukus - objasnio je.
Naime, ljuska od jaja je porozna pa zato može lako pokupiti druge mirise, a to ovaj kuvar, kako kaže, često u svom restoranu iskoristi da poboljša omlet.
- Kad imam npr. tartufe, stavim ih u posudu s pirinčem i na vrh stavim jaja pa sve poklopim prozirnom folijom i ostavim preko noći. Kad ujutro razbijem ta jaja koja su stajala pored tartufa i samo s njima napravim kajganu, ona će imati ukus kao da je napravljena s tartufima – rekao je Džejms za Express, prenosi Krstarica.
Prema Agenciji za standarde hrane, jaja je ipak najbolje držati u frižideru, ali, ako prema savetu ovog kuvara, to želite da izbegnete, bitno je da ih držite na nekom hladnom i suvom mestu, u hladnijoj prostoriji u kojoj se temperatura ne menja naglo.
Bonus video:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)