KADA TOPLOJ ČOKOLADI DODATE PUDING I KEKS NASTANE SAVRŠENSTVO: Najbolji recept za uživanje u hladnim danima
Vreme je da probate ovo savršenstvo ukusa.

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Nino's Home
Postoje mnogobrojne verzije tople čokolade, ali ovo je jedna od boljih. Ukus je intezivan, ali ne previše, ima sastojaka baš koliko treba, a vi ćete sigurno uživati u ovoj poslastici. Recept će vas oduševiti, a ostalo vam je samo da ga probate.
Potrebno vam je:
15 keksića
0,7 l mleka
50 grama pudinga od čokolade
200 grama šlag pene
200 grama crne čokolade
50 grama bele čokolade
šarene mrvice
3 kašika šećera
Foto: Shutterstock
Priprema:
Staviti mleko da provri. Dodati u njega crnu čokoladu da se topi. Kad se otopi, umutiti puding, sa malo mleka i šećera, pa dodati u mleko. Posle nekoliko minuta skloniti sa vatre. Pripremiti čaše za dezert. Na dno čaše staviti keks (možete staviti i mleveni keks), zatim u čaše sipati otopljenu čokoladu sa mlekom i pudingom. Kada se malo ohladi čokolada, ona uhvati koricu. Umutiti šlag, sa običnom ili kiselom vodom, i ukrasiti dezert. Preko narendate belu čokoladu i dodati šarene čokoladne mrvice. Takođe, možete ukrasiti na razne načine. Umesto običnog keksa, možete staviti i bilo koji drugi, možete čak dodati i voće...maline, višnje, jagode, kupine. Slatkiš je gotov za oko 15 minuta, prenosi "Bonaptit". Preostalo vam je samo da uživate u ovom neverovatnom slatkišu.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)