MNOGO JEFTNIJA, A JOŠ I ZDRAVIJA: Recept za domaću kocku za supu bez trunke hemije
Bez aditiva i konzervansa!
Ako vam je dosadila kupovna kocka za supu i želite da napravite zdraviju verziju iste, ovo je pravi recept za vas! Preuzeli smo recept od Mikine kuhinje, od žene koja očigledno zna šta je dobra alternativa, a ona je objasnila kako da napravimo domaću kocku za supu ili drugo jelo. Kako kaže kocke su pune aditiva, dok su ove domaće mnogo zdravije i povoljnije, zato je podelila svoju verziju iste. Priprema je veoma jednostavna. Mogu se koristiti za supe i čorbe, ali i kao pojačivač inteziteta ukusa bilo kog drugog jela.
Potrebno vam je:
3 šargarepe
1/2 crvenog luka
2 čena belog luka
2/3 praziluka
2 korena paškanata
250 - 300 grama celera
1/2 veze svežeg peršuna
4 kašike ulja
4 kašike soli
1 dl vode
Priprema:
Povrće sečemo na komade srednje veličine, ni prekrupno, a ni presitno. Povrće stavljamo da se dinsta na srednjoj temperaturi na četiri kašike ulja, 20 do 30 minuta i dodajemo 100 mililitara vode. Preporuka je da dinstate tako što ćete da stavite poklopac na šerpu, kako bi se ravnomerno izdinastalo. Nakon dva, tri mešanja ostavimo da se prohladi. Onda usitetnite štapnim mikserom ili blenderom, i u smesu dodate so i svež peršun. Raporedite smesu na plato obloženu providnom folijom i stavite u zamrzivac preko noći da se stegne. Ujutru iseckate na željene komade, zavijete u aluminijumsku foliju i ponovo vratite u zamrzivač dok ne budete želeli da ih upotrebite.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)