CIMET ROLNICE NA DVA NAČINA: Zdravija ili tradicionalna priprema, šta vi birate?
Recept je za minimalnu količinu stoga vi možete da udvostručite mere.

Foto: Izvor: YouTube/Moja mala kuhinja
Nutricionista Aleksandra Đorđević ili kako je poznata široj Instagram zajednici kao Big mama, deli recepte koji ne sadrže belo brašno, rafinisane šećere i ulja. Ovoga puta nesebično je pokazala pripremu cimet rolnica, za sve ljubitelje slatkog, brzo se prave, a još brže jedu, a mi vam prenosimo recept u celosti:
Ovo je zdravija varijanta cimet rolnica.
Sastojci za testo:
150 grama grčkog jogurta
150 grama speltinog brašna
1 kašičica praška za pecivo
Od sastojaka umesite meko testo, razvijete na pobrašnjenoj radnoj površini tanko testo pravouganog oblika.
Fil:
50 grama otopljenog putera
50 grama kokosovog šećera
1 puna kašika cejlonskog cimeta
Sve sjedinite i premažite testo. Isecite na duguljaste trake i formirajte rolnice. Pecite 15 do 20 minuta na 200 stepeni u rerni.

Izvor: Instagram/bigmama_healthyfood
Pogledaj galeriju

Izvor: YouTube/Moja mala kuhinja Instagram/bigmama_healthyfood
Pogledaj galeriju
Drugi način pravljenja cimet rolnica
120 mililitara vode
2 kašike šećera
50 grama kvasca
450 mililitara mleka
2 jaja
1 kašičica soli
100 grama šećera
50 grama putera
650 - 750 grama brašna
Fil:
nekoliko kašika mleka
žuti šećer
cimet
Glazura:
150 grama prah šećera
vanila, mleko
U toplu vodu stavite dve kašike šećera i kvasac da poraste. Sa ostalim sastojcima zamesite testo. Podelite ga na dva dela, razvucite, koru premažite mlekom, žutim šećerom i cimetom, zavite u rolnu i isecite na deset delova, tako i sa drugim delom testa. U plehu neka se testo ne dodiruje da bi moglo da naraste. Pecite na 200 stepeni dok ne porumene, a kad se ohlade premažite glazurom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Pročitajte i...
BONUS VIDEO:
Komentari (0)