KAKO DA ISEČETE LUK BEZ SUZA: Trik koji svaka domaćica mora da zna!
Nećete više plakati!
Priznaćete da nije teško spremiti jelo koje sadrži luk, koliko je naporno. Nema domaćice koja nije zaplakala dok je seckala luk, a sada vam otkrivamo kako da spremite jelo bez mnogo muke, a pre svega suza.
Bez luka teško je zamisliti neka jela. Profesionalni kuvari imaju svoje trikovi poput korišćenja oštrog noža ili odlaganje luka u zamrživač na 10 - 15 minuta pre rezanja, ali u tom slučaju morate biti oprezni da se ne biste povredili.
Da li je ovo najdelotvornije?
Jedna korisnica Tvitera otkrila je zanimljiv način zahvaljujući kojem možete sprečiti iritaciju očiju.
Najjednostanije je da potopite ubrus u vodu i stavite ga na dasku na kojoj ćete seći luk. Ili možete staviti luk u vodu pre razanja.
Sveća
Stavite je u kuhinju bliže vama dok sečete luk.
Naočare
Možda smešan trik i izgledaćete kao ronilac u kuhinji, ali deluje. Podrazumeva da stavite naočare dok sečete luk.
Seckalica
Nije novi trik, ali ubrzava sam proces i smanjuje šanse da vam se oči iziritiraju.
Da li ste znali kako da odlučite koji je najbolji luk za određeno jelo?
Crveni luk najbolji je za salate, a najlepše se kombinuje uz ćevape.
Mladi luk obično se jede kao dodatak jelima, često dinstan, ili uz kremaste čorbe.
Beli luk najbolji je kao dodatak nekom sosu.
Žuti luk poznatiji kao crni, ima najjači ukus i koristi se najčešće u pasulju, grašku, boraniji...
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)