Ne bacajte PETELJKE OD PAPRIKE! Stavite ih u zamrzivač i pametno iskoristite!
Paprika je savršena za skoro sve što i vam padne napamet u kuhinji.
Odlične su pečene, napunjene, ili u ajvaru…
Kada pripremate paprike verovatno je prvo što uradite da bacite peteljke.
A to je velika greška jer tako sebi uskraćujete dodatno uživanje u jelu.
Naime, umesto da ih bacite, stavite ih u kesu i “spakujte” u zamrzivač.
Kada prođe leto i sezona paprika, to ne znači da morate da se odreknete njihovog čarobnog ukusa.
Da biste zimi obogatili svako jelo, izvadite peteljke iz zamrzivača i ubacite ih u hranu koju spremate.
Koriste se kao začin. Mogu se dodati u supu, variva, meso.
Iz gotovog jela obavezno izvadite peteljke i bacite. Bilo koji obrok pripremljen od ovako neobičnog začina biće mnogo ukusniji i aromatičniji.
Bonus video:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)