Rok trajanja BRAŠNA veoma lako možete produžiti za čak DVE GODINE! Ali, ako ovo primetite u njemu, odmag ga BACITE!
kada je reč o brašnu postoji jedan neobičan trik koji vam može pomoći da produžite rok trajanja.
Iako smo navikli da odmah nakon kupovine većinu namirnica odlažemo u frižider ili ostavu, kada je reč o brašnu postoji jedan neobičan trik koji vam može pomoći da produžite rok trajanja.
Odmah nakon kupovine, pšenično brašno trebalo bi da smestite u zamrzivač i da ga ostavite da odstoji 48 sati.
Kako savetuju mnogi stručnjaci, na ovaj način će se uništiti sva eventualna jajašca ili larve u njemu, prenosi Espreso.
Sledeći korak je da izvadite brašno iz frižidera i sipate ga u staklenu ili metalnu hermetičku zatvorenu posudu i smestite ga na hladno i tamno mesto. Tako ćete produžiti rok trajanja za čak dve godine, a brašno možete držati u frižideru ili ostavi.
Ukoliko uočite male tragove u brašnu, može se desiti da su se u njemu razvile larve žiška. U pitanju su biljojedi koje najčešće možemo videti u dvorištima i skladištima, ali neretko prezime i u domovima, mahom u hrani poput pirinča i brašna, gde žive i razmnožavaju se.
Takvo brašno bi trebalo odmah da bacite u kantu za smeće jer može biti opasno po vaše zdravlje.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (1)
Milena
14.03.2022 21:27
Gluposti. Sito i prosejati brašno i sasvim je isto kao i svako drugo. Sigurno su i naši stari bacali brašno kad se useli žižak u njega.