BACAMO LJUSKU OD OVOG POVRĆA, A ZLATA JE VREDNA: Snižava visok pritisak i magično deluje na probavu
Ljuska belog luka je, prema mišljenju mnogih stručnjaka, puna zdravijim sastojcima od samog luka.
O belom luku se već godinama govori kao o namirnici koja je neprikosnovena u borbi protiv gripa i za jačanje imuniteta.
Efikasno štiti od patogenih bakterija, virusa i parazita otpornih na lekove, pomaže u regulaciji šećera u krvi., a takođe je dobar i protiv gljivičnih infekcija.
Zdrav je sirov, pečen i kuvan jer obiluje posebnim antioksidanasima koji imaju antikancerogeno dejstvo.
Trik je i u konzumaciji. Lekari smatraju da ga morate jesti ujutru na prazan stomak, kako biste se rešili virusa i podigli imunitet. Ipak, nije samo čen belog luka zdrav već i njegova ljuska.
Puna je fenilpropanoida i flavonola koji snižavaju krvni pritisak, a ima i dosta vlakana, što znači da jača srce, snižavanja holesterol i reguliše probavu. Ljuske belog luka možete dodati u supu, a tečnost možete koristiti i kao dodatak umacima.
Drugi predlog je da ispečete neoljušten beli luk rerni i potom dodate jelima, ili jednostavno napravite čaj od ljuski belog luka.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)