PREUKUSNA JESENJA POSLASTICA: Recept za kesten praline
Pitomi kesen obožavamo kao pečen, ali zamislite taj ukus u obliku čokoladnih pralina.
Sastojci za kesten praline:
150 grama crne čokolade
200 grama kesten pirea
5 kašika kokosovog mleka tečnog
Priprema kesten pralina:
Potreban je silikonski kalup za praline ili možete koristiti i kalup za led umesto toga.
Otopiti crnu čokoladu i kokosovo ulje i njome premazati kockice kalupa i staviti u frižider da se hladi. Za to vreme kesten pire pomešati sa 5 kašika kokosovog mleka, izvaditi iz frižidera kalup sa pralinama, sipati punjenje od kesten pirea u kalup u svaku kockicu skoro do vrha, zatim prekriti sa ostatkom čokolade da se kockice zatvore. Poravnati odozgo i staviti u frižider da se stegne. Kad se dobro ohlade izvaditi iz kalupa i servirati.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)